Geile Geert en andere boeren

Door tiempjuuh op zondag 1 februari 2015 21:57 - Reacties (22)
Categorie: Ik-moest-het-toch-even-kwijthoekje, Views: 4.571

Omdat ik verwacht dat niet iedereen van jullie zijn tijd verspilt aan het kijken van een programma als Boer Zoekt Vrouw, zal ik even de moeite nemen de kandidaten kort aan jullie voor de stellen zoals zij in mijn ogen zijn. Ik word namelijk elke zondagavond door mijn moeder en zus voor de televisie gesleept. Om dat toch nog te overleven, probeer ik zoveel mogelijk commentaar op de boer(inn)en te hebben. Er valt namelijk nogal wat over te zeggen. De hoofdlijnen hiervan wil ik jullie niet onthouden.

Boer Tom

Ik heb mij laten vertellen dat boer Tom de knappert is van het stel. Dat is te zien, vooral ook aan het blonde leger dat achter hem aan loopt. Ik wil niet generaliseren, maar als we de algemene opvatting over mensen met deze haarkleur even naar voren halen, dan klopt die heel aardig. Uit de meeste toekomstige boerinnen komt geen zinnig woord, en de enige enigszins intelligente vrouw in het gezelschap heeft waarschijnlijk geen schijn van kans tussen de anderen. Boer Tom zelf is de grootste hork die een mens in zijn leven zal tegenkomen. Tactiek is hem onbekend, hij zegt waar het op staat. Hoewel veel vrouwen dat zeggen te waarderen, is er blijkbaar ook een grens.

Boer Jan

Als echte Texelaar is Boer Jan een beetje sarcasme niet vreemd. Als één van de vrouwen zit te mekkeren over het voeren van de beesten kan ze rekenen op een flinke uitbrander van Jan. Boer Jan is waarschijnlijk, alles bij elkaar opgeteld, de leukste van de boeren. Hij is vooral zichzelf. Ook heeft hij natuurlijk zijn woonplek behoorlijk mee zitten. Zijn Texelse accent zit hem dan weer tegen, maar aan de andere kant had hij ook Fries kunnen zijn, en dat was nog veel erger geweest. Met Boer Jan is een gesprek te voeren dat niet alleen over of hij kinderen wil gaat, maar het feit dat hij al drie jaar weg is van zijn ex kan een probleem zijn. Hij heeft het huis nu namelijk grotendeels zelf ingericht, volledig naar het kleurenschema van de stal, zo lijkt. Dat is geen compliment.

Boer Bertie

Een lege paragraaf zou hier volstaan. Mocht je je als tweaker een beetje sociaal incapabel voelen, kijk naar boer Bertie. Zij is minder spraakzaam dan een cactus, haar hond lijkt de gangmaker te zijn (en die ligt alleen maar) en de vrouwen die bij haar zijn lijken dat nog te waarderen ook. Bertie zegt geen woord. De vrouwen zijn ook niet heel sociaal, maar altijd nog beter dan deze horkerige boerin. Je kunt beter alleen blijven, want dan heb je meer aanspraak.

Boer Theo

Een beetje het kneusje van de groep. Schijnt een hoge aaibaarheidsfactor te hebben, verder weet ik vrij weinig over deze boer. Waarschijnlijk was ik tegen de tijd dat deze boer ik het programma kwam al afgehaakt.

Boer Geert

Over Geile Geert heeft iedereen tegenwoordig wel wat gehoord. Deze boer met een hoger libido dan een zestienjarige puber zit op de grens van aanranding. Als boer Geert naar een van de vrouwen toegaat, zegt hij in de voiceover "Even ruiken, even voelen, even proeven." Dat is even hilarisch als angstaanjagend. Boer Geert maakt er geen geheim van dat hij meer aan seks denkt dan aan wat anders dan ook. Hij zoent de ene vrouw, en tien seconden later de andere. Waar die eerste nog bij staat, natuurlijk.
Op de site van Boer zoekt vrouw staat: "Wat voor gerecht zou je wel eens voor je partner willen maken? Aardappeltjes, een karbonaadje en een lekkere pot groentensoep met een verse gekruide worst." Ik vraag me oprecht af wat voor worst hij bedoelt. Waarschijnlijk mede door het gegeven van dit alles is het huis van Geert wel het huis met de meeste reuring. En de vrouwen lijken het bovendien maar wat leuk te vinden, al die aandacht. Dat ze niet de enige zijn die zo'n behandeling krijgen, lijken ze voor lief te nemen.
Oh, Geert praat overigens altijd, maar dan ook altijd, in de derde persoon. Als hij zegt dat "Geert even een boterham gaat eten" heeft hij het niet over zijn gelijknamige hond, vader, broer of huismijt, hij bedoelt echt zichzelf.


Ik hoop dat jullie nu een idee hebben wie die boeren zijn. Nu hoef je het programma dan ook niet meer te kijken, en kun je zeggen tegen de vrouw(en) des huizes dat TopGear meer nieuwe informatie bevat. Of, als je het echt leuk vindt, kun je meedoen in de discussies tussen de kijkers. Maar dat wil je niet, geloof me. Dat wil je écht. niet.

Volgende: Philips - Onderdoor gegaan aan zijn eigen succes 03-'15 Philips - Onderdoor gegaan aan zijn eigen succes

Reacties


Door Tweakers user brick5492, zondag 1 februari 2015 22:16

Je hebt mijn avond gered _/-\o_

Net als bij jou wordt elke zondag de TV hier ingepikt om dit nutteloze doch treurige programma te kijken.

Door Tweakers user Renegade666, zondag 1 februari 2015 22:37

Toch weer jammer van die haat tegen Frysken...

Door Tweakers user Morress, zondag 1 februari 2015 22:49

Fries is geen accent ;)
wel leuk stuk :D

[Reactie gewijzigd op zondag 1 februari 2015 22:49]


Door Tweakers user BeefHazard, maandag 2 februari 2015 00:05

Jij bevalt me. Weer wat geleerd. Je schrijft tof. Doorgaan daarmee.

Door Tweakers user hjkv, maandag 2 februari 2015 00:59

Aah, prachtig. Weet ik meteen weer waar iedereen het over heeft.
Hartelijk dank!


Door Tweakers user jimmy87, maandag 2 februari 2015 02:15

Waar zit hier de like knop? :9

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 2 februari 2015 07:28

Mocht je je als tweaker een beetje sociaal incapabel voelen, kijk naar boer Bertie. Zij is minder spraakzaam dan een cactus, haar hond lijkt de gangmaker te zijn
Opletten met zulke uitspraken. Het is niet omdat een persoon stil is dat deze asociaal is. Ernstige verlegenheid is een groot probleem voor vele volwassenen wat er net voor zorgt dat ze in een sociaal isolement worden geduwd.

Door Tweakers user Ramon 73, maandag 2 februari 2015 07:46

BZV heeft na al die jaren dan toch zijn dieptepunt bereikt. Er is geen enkele boer die het de moeite waard maakt om naar te kijken. Tom is al klaar met die drie vrouwen, Bertie is toch liever alleen, dan hoeft ze die ander niet te amuseren. Geert zoekt gewoon een neukertje.
Jan en Theo zijn gewoon normale kerels die gen zin/tijd/gelegenheid/lef hebben om een partner te zoeken.

Saaiste TV ooit.

Door Tweakers user tiempjuuh, maandag 2 februari 2015 08:30

Morress schreef op zondag 01 februari 2015 @ 22:49:
Fries is geen accent ;)
wel leuk stuk :D
Daarom zeg ik het ook. Meteen twee Diepfriezen gesignaleerd. Ha goeie! ;)
Blokker_1999 schreef op maandag 02 februari 2015 @ 07:28:
[...]
Opletten met zulke uitspraken. Het is niet omdat een persoon stil is dat deze asociaal is. Ernstige verlegenheid is een groot probleem voor vele volwassenen wat er net voor zorgt dat ze in een sociaal isolement worden geduwd.
Daar heb je weliswaar gelijk in, maar ik vraag mij oprecht af, of het, als je dit van jezelf zou weten, verstandig is mee te doen als een publiciteitsprogramma zoals Boer zoekt vrouw.

[Reactie gewijzigd op maandag 2 februari 2015 09:19]


Door Tweakers user VECTOR, maandag 2 februari 2015 09:16

Het enige wat ik positief vind aan het programma is de presentatrice Yvon Jaspers. :9

Door Tweakers user Wailing_Banshee, maandag 2 februari 2015 09:38

Ik hoop dat jullie nu een idee hebben wie die boeren zijn. Nu hoef je het programma dan ook niet meer te kijken, en kun je zeggen tegen de vrouw(en) des huizes dat TopGear meer nieuwe informatie bevat.
Of tegen de heer des huizes... TopGear kijken we samen (ik word altijd een beetje boos als hij weer een nieuwe aflevering zit te kijken zonder mij te roepen), Boer Zoekt Vrouw kijkt hij maar alleen... Dan ontvlucht ik de woonkamer!

Door Tweakers user himlims_, maandag 2 februari 2015 09:40

programma 10m. gezien, verder nooit, snap de fuzz ook niet helemaal

Door Tweakers user Speedfightserv, maandag 2 februari 2015 09:41

Top Gear 8-) FTW

Powerhh :D

Door Tweakers user RadioKies, maandag 2 februari 2015 10:16

Top Gear.. over saaie scripted television gesproken!
De laatste paar jaar is alleen maar hetzelfde maar dan op een andere locatie en/of een net ander type auto. Elke revisie van de Porsche 911 weet meer verandering te brengen dan Top Gear per seizoen weet aan te bieden.

Dacht laatst een oude aflevering te kijken terwijl het toch echt een nieuwe aflevering was ipv een herhaling op de BBC. 'tis sowieso triest gesteld met de programmering op de TV.

Door Tweakers user Pataar, maandag 2 februari 2015 14:53

Geile Geert red het programma! Ik word iedere zondag ook bijna geforceerd te kijken, maar het is beter dan so you think you can Dance.

Door Tweakers user A Lurker, maandag 2 februari 2015 15:21

Blokker_1999 schreef op maandag 02 februari 2015 @ 07:28:
[...]
Opletten met zulke uitspraken. Het is niet omdat een persoon stil is dat deze asociaal is. Ernstige verlegenheid is een groot probleem voor vele volwassenen wat er net voor zorgt dat ze in een sociaal isolement worden geduwd.
Iemand is capabel in iets of niet. De reden is eigenlijk irrelevant, of het nu komt omdat je verlegen bent, of omdat je gewoon daadwerkelijk geen zinnig woord kan uitkramen. Het voordeel wat je hebt als je verlegen bent is dat je er juist iets mee kan, bijvoorbeeld communicatietraining. Neemt niet weg dat het beledigend opgevat kan worden, maar de kunst is om dat nu juist niét te doen. Zolang het niet op de man is geschreven is dat ook best goed te doen.

Bottom line, met dit soort 'columns' moet je je vooral niet te hard aangesproken voelen, dat werkt alleen maar tegen je. Ik hou in ieder geval wel van de schrijfstijl, gewoon lekker je punt maken.

Goed blog, ga zo door!

Door Tweakers user _ferry_, maandag 2 februari 2015 16:00

Genieten altijd, zus = boerin, vader is boer geweest, dus elke zondag avond voor de buis. En dan in de groepswhatsapp gezamelijk de boeren/vrouwen beoordelen (en afkraken). Lekker toch.

Let wel dat het op TV nogal eens anders over kan komen dan in werkelijkheid. Bij Bertie zag je eigenlijk alleen het eten, en de avond voor de TV. Maar wat ze overdag gedaan hebben zie je niet. Misschien is het toen wel gezellig geweest... Of gewoon nog saaier dan tijdens het eten, en hebben ze er daarom geen beelden van :+

Geile Geert, ja die is gewoon geil, maar als ie een vrouw vind die dat ook is, dan is het prima toch :) Op ieder potje past een dekseltje. Al betwijfel ik dat bij pot(je) Bertus, ehh.. Bertie Die deed mij weer denken aan die vrouw van vorig jaar op Curacao, ook zo'n stille die zelf niet weet wat ze nu echt wil met al die plotselinge aandacht.

Door Tweakers user hyptonize, maandag 2 februari 2015 16:08

Alcyone schreef op maandag 02 februari 2015 @ 09:16:
Het enige wat ik positief vind aan het programma is de presentatrice Yvon Jaspers. :9
Dat voordeel weegt niet op tegen de nadelen. :+

Door Tweakers user mobstaa, maandag 2 februari 2015 19:35

Haha, heel mooi geschreven dit. _/-\o_


Door Tweakers user danoontjepowerr, zaterdag 7 februari 2015 17:45

Goede samenvatting! Erg hilarisch. Doorgaan zo!

Reageren is niet meer mogelijk